Masterclasses

Op zoek naar een masterclass waar je team nog jaren over zal praten? Op zoek naar een workshop die effectief doet nadenken, en verandering op gang brengt? Zoek niet verder! Jo weet als geen ander hoe je mensen activeert.

MASTERCLASS

Hoe vissen verdrinken.

7 DECEMBER 2021

09:30 tot 16:30
Better Minds at Work
Stokerijstraat 17
2110 Wijnegem

Inschrijven

MASTERCLASS

Hoe vissen verdrinken.

3 FEBRUARI 2022

09:30 tot 16:30
UPspace
Houtparklaan 1 bus 1
3600 Genk

Inschrijven

DETAILS

Tijdens deze masterclass werken we een hele dag rond een gezonde, productieve en optimale werkomgeving. We vergelijken het kantoor graag met een aquarium vol vissen. Daarin heeft elke vis andere noden en wensen om in leven te blijven. En net dat geldt ook voor jou en je medewerkers op kantoor!

Want de ruimte waarin je werkt, speelt een essentiële rol. Elk individu is anders en heeft een andere omgeving nodig om te kunnen schitteren in zijn of haar job. Daarnaast geven we je inzichten in de link tussen mindset en M³. We leggen de link tussen je werkruimte en je job, met andere woorden hoe kan je interieur je werk stimuleren? Want hou je met dit alles geen rekening, verdrinken je vissen!

We gaan zowel theoretisch als in de praktijk aan de slag rond bewustwording, focus versus interactie en gewoontes. Ook gaan we na wat voor impact jullie fysieke kantooromgeving heeft op jullie werkervaring en hoe deze ruimte beter georganiseerd kan worden volgens ‘Human-based Architecture’. Met andere woorden: we leren je om je vissen te redden, voor het te laat is …

 

INHOUD

Tijdens de voormiddag komen volgende zaken aan bod:

  • De werking van het brein
  • Focus modus, geconcentreerd blijven en het belang van UNfocus
  • Hoe omgaan met stoorzenders en de valkuilen bij interactie

We leren hoe we onze mindset en gewoonten kunnen aanpassen, om enerzijds tot meer focus te komen, en anderzijds dit bespreekbaar te maken onder collega’s.

Tijdens de namiddag bekijken we hoe je je vissen kan redden in 5 stappen. We gaan concreet aan de slag met de werkvloer en geven tips & tricks mee om de ruimte aan te passen aan jullie (hybride) manier van werken. We overlopen de aandachtspunten en hoe je dit best kan aanpakken op de werkvloer.

 

VOOR WIE

Iedereen is welkom! We geven alle deelnemers uit verschillende organisaties tools om, samen met je collega’s, zelf aan de slag te gaan en te analyseren hoe jullie werkvloer een UPspace kan worden!

Wil je deze masterclass volgen in teamverband? Dat kan zeker! Dan gaan we concreet aan de slag met het grondplan van jullie kantooromgeving. Onze workshop is pas geslaagd wanneer we jullie noden en wensen vertaald hebben naar een concreet schetsvoorstel van jullie ideale werkomgeving. Dit wil zeggen:

  • Visualisatie van zones voor focus & interactie en ciruculatieroutes
  • Visualisatie van aandachtspunten
  • Visualisatie van nodige ruimten
  • Tips & tricks om aan de slag te gaan rond een gezonde ‘geluidshygiëne’ en meetingcultuur

 

DOOR WIE

Miet Leijssen is een trainer en coach in hart en nieren, een talentspotter eerste klas, die sterk gelooft in de (veer)kracht van mensen en organisaties. Haar ruime ervaring met talentmanagement binnen bedrijven en de wetenschappelijke inzichten uit haar studies in arbeidssociologie en psychologie vormen de onmisbare rode draad in haar aanpak. Waarderend, vertrouwensvol en oplossingsgericht coachen en trainen is haar handelsmerk. Klanten houden van haar enthousiasme, haar drive en haar no-nonsense, warm-menselijke stijl. Bij Better Minds at Work is zij niet alleen (loopbaan)coach, maar ook hét aanspreekpunt voor mental coaching (breintraining) & sportpsychologische thema’s. Als trainer van workshops rond focus, work-life en veerkracht vind je die kruisbestuiving tussen de sport- & bedrijfswereld terug in haar aanpak. Ook leidt zij andere loopbaancoaches op binnen Better Minds Coaching.

Emmanuelle Van Loon(UPspace) is expert en coach in werkplek optimalisatie. Ze gelooft dat een bedrijfsinterieur pas volwaardig is als het bijdraagt aan werkgeluk, productiviteit en stress reduceert. Met een opleiding als interieurarchitect kent ze als geen ander het belang van architectuur. Haar loopbaan begon ze bij Deusjevoo, het grote broertje van UPspace, één van de meest hippe interieur bedrijven in de Benelux. Ondanks de fijne realisaties bleef ze op haar honger zitten : in de meeste bedrijfsinterieurs moeten gebruikers of medewerkers zich aanpassen aan de architectuur, hoewel volgens Emmanuelle architectuur te dienste moet staan van de mens en niet omgekeerd. Samen met Jo Peters begon ze zich te verdiepen in de “ideale werkomgeving” door het lezen van wetenschappelijke literatuur en vele onderzoeken. Dat is het startpunt van UPspace, waar ze met veel enthousiasme haar schouder onder zette. Mindset, individu en architectuur aan elkaar koppelen is haar doel. De resultaten bleven niet uit. Efficiëntie in UPspace werkplekken steeg met tientallen procenten, medewerkers maakten veel minder fouten en gaven aan veel minder stress te ervaren. Luisteren is de unieke kracht van Emmanuelle, luisteren naar individuele noden, wensen en behoeften en hieraan een invulling geven. Ze houdt van diepgang, en heeft als geen ander oog voor detail. Ze durft in dialoog te gaan en houdt van mensen. Combineer dat met een liefde voor interieurarchitectuur, dan is het geen wonder dat ze zich als een vis in het water voelt bij UPspace.

 

PRIJS

De kostprijs voor de masterclass bedraagt €295. We garanderen een kleine groep van deelnemers opdat diepgang en uitwisseling mogelijk zijn.

Materialen en voortreffelijke catering inbegrepen. Parking voor de deur.

Prijzen zijn exclusief 21% BTW. Maak gebruik van de KMO portefeuille om tot maximaal 30% van deze sessie financieel te worden gesteund.

Deze bedrijven en organisaties boekten Jo Peters:

Een vrijblijvende kennismaking?

Hoe vissen verdrinken.

Schrijf je in!
* Verplicht

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!