Onze methode voor advies op jouw maat

Een objectieve, heldere en nieuwe visie voor jouw werkomgeving. Dat is wat u mag verwachten. Concreet betekent dit een beeldend, wetenschappelijk adviesplan waar je zelf mee aan de slag kunt of met jouw architect. Daarnaast bereiden we je werknemers voor op een andere manier van werken.

Human-Based Architecture

De indeling van de meeste kantoorruimtes is nog steeds enkel op basis van ‘Activity-based Architecture’. Dat wil zeggen dat er per functie puur wordt gekeken waar iedereen zijn of haar taken het best kan uitvoeren. Wij daarentegen werken vanuit de principes van ‘Human-based Architecture’. We starten altijd met een grondig onderzoek van de individuele noden van de werknemers – ongeacht hun taken – want ook die zijn enorm belangrijk. Daarop formuleren we wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor elke m³ en gaan we over tot het implementeren van de juiste mindset.

Individu met brein

We analyseren de huidige organisatie, bevragen de werknemers en schetsen vervolgens een nieuwe visie en indeling voor de werkplek. Alles gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

We delen de ruimtes op in functie van de werknemers en hun taken. Om aan alle noden van het team te voldoen, werken we met vier terugkerende thema’s: focus, communiceren, teamwork en pauze.

Mindset

Naast de individuele noden en de uit te voeren taken is ook de mindset essentieel. Wij helpen met het creëren van een mindset die bijdraagt tot een hogere productiviteit. Dit zorgt op zijn beurt voor een boost van het werkgeluk van je werknemers.

Voor & na

HOE IMPLEMENTEREN WE DE JUISTE VISIE EN MINDSET?

Visie voor het nieuwe kantoor

We creëren een visie voor deze ‘vernieuwde werkomgeving’ (alle m³):

 

  • Hoe benut ik alle m³ in functie van de vooropgestelde manier van werken?
  • Welke zones heb ik nodig voor een optimale (brein)werking van mijn werknemers?
  • Hoe maak ik de zones ‘focus’, ‘communiceren’, ‘teamwork’ en ‘pauze’ zichtbaar in het gebouw?

Mindset van het nieuwe kantoor

We begeleiden het veranderingstraject bij je werknemers in functie van hun rol in deze omgeving:

 

  • Hoe maak ik het voordeel van de aanpassingen duidelijk aan mijn werknemers?
  • Hoe leer ik ze om de juiste ruimte te kiezen voor een bepaalde taak?
  • Wat verwacht ik van hen in deze omgeving?
  • Hoe breng ik werknemers tot inzicht dat ze er zelf ook beter van worden?

Wetenschappelijke partners

Co-creatie

We geloven in de kracht van CO-creatie. We combineren de input van de werkgever en zijn werknemers met de kennis en expertise van onze partners. 
We zetten de juiste mensen, met hun eigen talenten, op de juiste plaats. Daarom kiezen we ook voor samenwerkingen met erkende psychologen en experten.

Prof. dr. Theo Compernolle

Onze inspirator op het gebied van breinwerking is Prof. Dr. Theo Compernolle, consultant op het vlak van stress in de werkcontext. Hij studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in neuropsychiatrie en psychotherapie. Wereldwijd geeft hij lezingen over stressmanagement in de werkomgeving.

Zijn kennis bundelde hij in een reeks van boeken, zoals ‘Zo haal je meer uit je brein’ en ‘Stress. Vijand en vriend’. Ook deelde hij zijn visie als docent aan de Universiteit van Amsterdam, Vlerick en Solvay Business School.

Prof. Dr. Theo Compernolle weet als geen ander dat geen enkel brein kan multitasken. Ons denkend brein is niet in staat om twee informatiestromen tegelijk te verwerken. Bij het zogenaamde multitasken switchen we dus constant tussen twee taken, waardoor ons werkgeheugen zich constant moet resetten. Dat kost niet enkel tijd, maar zorgt er ook voor dat we meer fouten maken.

Als we deze kennis toepassen op onze werkomgeving, zien we bijvoorbeeld dat een standaard landschapsbureau een ramp is voor de concentratie. Mensen praten, bellen en storen constant. In een open kantoor worden mensen gemiddeld elke twee minuten uit hun concentratie gehaald.

Better Minds at Work

Onze ‘partner in brain’ voor alles wat met mindset en focus te maken heeft, is Better Minds at Work. Samen creëren we UPspaces waar jouw medewerkers en werkomgeving optimaal samenwerken. Better Minds at Work is een internationaal opererende consultancy die zich richt op het verhogen van de mentale weerbaarheid van je medewerkers. 

Net zoals bij UPspace, ligt de focus van Better Minds at Work op de werking van het brein. Dankzij hun expertise zijn wij in staat om UPspaces te creëren waar uw medewerkers en werkomgeving optimaal kunnen samenwerken. Zo krijgt iedere werknemer en leidinggevende de kans om zijn talenten ten volle te ontplooien. Resultaat? Een betere werking van uw bedrijf én persoonlijke groei en geluk voor uw team en uzelf.

Infino

Issues met communicatie op de werkvloer tussen leidinggevenden en werknemers? Dan doen we beroep op Infinio. Volgens Ann Verlinden is de motivatie en het succes van teams afhankelijk van de kwaliteiten van hun leidinggevenden. Ze coacht hen om beter te communiceren en leidinggeven.

“Ononderbroken geconcentreerd werken? Het belangrijkste én het moeilijkste daarvoor is om al je berichten in 3 à 4 blokken te verwerken en je er de rest van de dag niet door te laten afleiden. Vooral als je (lichtjes) verslaafd bent aan verbonden te blijven, zul je veel ongefundeerde excuses vinden om dat niet te doen."

Prof. dr. Theo Compernolle 

Productiepartners

Co-creatie

Met het advies van UPspace kan je zelf of met een architectenbureau aan de slag. Wij bezorgen je altijd een duidelijk overzicht van de eisen waar jouw ideale werkplek aan voldoet. Dit zijn de basisprincipes, terwijl de invulling van het ontwerp volledig vrij is. Ons advies, in samenwerking met een uitvoeringspartner, zorgt voor een perfect eindresultaat.

Zoek je nog een uitvoerende partij? Graag stellen we je voor aan onze partners waarmee we al tal van projecten succesvol realiseerden.
Natuurlijk kan je ook andere partijen inschakelen.

Deusjevoo

Ons zusterbedrijf Deusjevoo ontwerpt en bouwt al meer dan twintig jaar interieurs, beursstanden en decors. Op hun werkvloer ontstonden doorheen de jaren alle principes waarop UPspace is gebaseerd. De problemen die UPspace vandaag bij je oplost, maakten ze bij Deusjevoo zelf mee: overbevolkte landschapskantoren, storende collega’s, geluidsoverlast en afleidende prikkels die samen de productiviteit deden dalen. Dankzij die kennis creëren ze bij elk project, naast productieve kantoorruimtes, ook een beetje magie.

A20

A2O is een architectenbureau dat vanuit Hasselt en Brussel opereert. Onze samenwerking begon bij de nieuwe Globachem-kantoren. Het concept voor de verbouwing en aanbouw stond klaar, maar voor de invulling van de kantoorruimtes riep A2O onze hulp in. Samen maakten we van het nieuwe Globachem-hoofdkwartier een plaats met de juiste balans tussen focus en ontspanning. Het succes van dit project zorgde ervoor dat UPspace A2O nu ook bij andere opdrachten bijstaat.

UAU Collectiv

UAU Collectiv is een Hasselts architectenbureau dat veel erkenning krijgt in binnen- en buitenland. Een toevallige ontmoeting tussen Jo van UPspace en Massimo van UAU mondde uit in een fijne samenwerking. UPspace nam de plannen voor het nieuw UAU-kantoor onder handen, wat leidde tot een werkplek waar hun werknemers nu ten volle van genieten. Dit goede resultaat overtuigde UAU ook van onze meerwaarde voor hun klanten.

MAMU Architects

MAMU Architects is een Hasselts architectenbureau dat we reeds bij diverse projecten adviseerden. Onze heldere visies in samenspraak met MAMU’s innovatieve designs zorgen steeds voor een inspirerend eindresultaat.

“We zijn ervan overtuigd dat de creatieve samenwerking tussen UAU Collectiv en UPspace de algemene kwaliteit van onze projecten naar een nog hoger niveau kan tillen.”

Massimo van AUA Collectiv

Boost jouw werkomgeving je productiviteit of word je onbewust tegengewerkt? 

Tevreden klanten

“UPspace en Deusjevoo zijn twee handen op één buik. We werken al jaren samen met UPSpace. Samen toverden we al X aantal kantoorruimtes om tot productievere werkplekken.”
VosTechnics
Zeer tevreden van de samenwerking! Top investering!
Iedereen kan zich veel beter concentreren.
Een echte aanrader!
NieuwDak
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Veldeman

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!