Methode

Een objectieve, heldere en nieuwe visie voor uw werkomgeving. Dat is wat u mag verwachten. Concreet betekent dit een beeldend, wetenschappelijk adviesplan waar u zelf mee aan de slag kunt of met uw architect. Daarnaast bereiden we uw werknemers voor op een andere manier van werken.

Human-Based Architecture

De meeste kantoorruimtes worden nog steeds enkel ingedeeld op basis van ‘Activity-based Architecture’. Dat wil zeggen dat er per functie enkel wordt gekeken waar iedereen zijn of haar taken het best kan uitvoeren. Wij daarentegen werken vanuit de principes van ‘Human-based Architecture’. We starten altijd met een grondig onderzoek van de individuele noden van de werknemers, ongeacht de functie die ze uitvoeren, want ook die zijn enorm belangrijk. Vervolgens noteren we wetenschappelijk onderbouwde aanbevelingen voor elke M³ en tenslotte gaan we over tot het implementeren van de juiste mindset.

Individu met brein

We analyseren de huidige organisatie, doen een bevraging bij de werknemers en schetsen vervolgens een nieuwe visie en indeling voor de werkplek. Dit gebeurt allemaal in een wetenschappelijk onderbouwd kader.

De ruimtes worden opgedeeld in functie van de werknemers en hun taken. Om aan alle noden van het team te voldoen, werken we met vier terugkerende thema’s: focus, communiceren, teamwork en pauze.

Mindset

Niet enkel de individuele noden en de uit te voeren taken zijn belangrijk, ook de mindset is essentieel. Wij helpen met het creëren van een mindset die bijdraagt tot een hogere productiviteit. 

Voor & na

Implementeren van de juiste visie en mindset

Visie voor het nieuwe kantoor

We creëren een visie voor deze ‘vernieuwde werkomgeving’ (alle m³):

 

  • Hoe benut ik alle m³ in functie van de vooropgestelde manier van werken?
  • Welke zones heb ik nodig voor een optimale (brein)werking van mijn werknemers?
  • Hoe maak ik de zones ‘focus’, ‘communiceren’, ‘teamwork’ en ‘pauze’ zichtbaar in het gebouw?

Mindset van het nieuwe kantoor

We begeleiden het veranderingstraject bij uw werknemers in functie van hun rol in deze omgeving:

 

  • Hoe maak ik het voordeel van de aanpassingen duidelijk aan mijn werknemers?
  • Hoe leer ik ze om de juiste ruimte te kiezen voor een bepaalde taak?
  • Wat verwacht ik van hen in deze omgeving?
  • Hoe breng ik werknemers tot inzicht dat ze er zelf ook beter van worden?

Wetenschappelijke partners

Co-creatie

We geloven in de kracht van CO-creatie. We combineren de input van de werkgever en zijn werknemers met de kennis en expertise van onze partners. 
We zetten de juiste mensen, met hun eigen talenten, op de juiste plaats. Daarom kiezen we ook voor samenwerkingen met erkende psychologen en experten.

Prof. dr. Theo Compernolle

Onze inspirator op het gebied van breinwerking is Prof. Dr. Theo Compernolle, consultant op het vlak van stress in de werkcontext. Hij studeerde geneeskunde en specialiseerde zich in neuropsychiatrie en psychotherapie. Wereldwijd geeft hij lezingen over stressmanagement in de werkomgeving.

Zijn kennis bundelde hij in een reeks van boeken, zoals ‘Zo haal je meer uit je brein’ en ‘Stress. Vijand en vriend’. Ook deelde hij zijn visie als docent aan de Universiteit van Amsterdam, Vlerick en Solvay Business School.

Prof. Dr. Theo Compernolle weet als geen ander dat geen enkel brein kan multitasken. Ons denkend brein is niet in staat om twee informatiestromen tegelijk te verwerken. Bij het zogenaamde multitasken switchen we dus constant tussen twee taken, waardoor ons werkgeheugen zich constant moet resetten. Dat kost niet enkel tijd, maar zorgt er ook voor dat we meer fouten maken.

Als we deze kennis toepassen op onze werkomgeving, zien we bijvoorbeeld dat een standaard landschapsbureau een ramp is voor de concentratie. Mensen praten, bellen en storen constant. In een open kantoor worden mensen gemiddeld elke twee minuten uit hun concentratie gehaald.

Better Minds at Work

Onze ‘partner in brain’ voor alles wat met mindset en focus te maken heeft, is Better Minds at Work. Samen creëren we UPspaces waar uw medewerkers en werkomgeving optimaal samenwerken. Better Minds at Work is een internationaal opererende consultancy die zich richt op het verhogen van de mentale weerbaarheid van uw medewerkers. 

Net zoals bij UPspace, ligt de focus van Better Minds at Work op de werking van het brein. Dankzij hun expertise zijn wij in staat om UPspaces te creëren waar uw medewerkers en werkomgeving optimaal kunnen samenwerken. Zo krijgt iedere werknemer en leidinggevende de kans om zijn talenten ten volle te ontplooien. Resultaat? Een betere werking van uw bedrijf én persoonlijke groei en geluk voor uw team en uzelf.

Infino

Issues met communicatie op de werkvloer tussen leidinggevenden en werknemers? Dan doen we beroep op Infinio. Volgens Ann Verlinden is de motivatie en het succes van teams afhankelijk van de kwaliteiten van hun leidinggevenden. Ze coacht hen om beter te communiceren en leidinggeven.

“Om ononderbroken geconcentreerd te kunnen werken is het allerbelangrijkste en het allermoeilijkste om al je berichten in drie à vier blokken te verwerken en je er voor de rest van de dag helemaal niet door te laten afleiden. Vooral als je (lichtjes) verslaafd bent zul je veel ongefundeerde excuses vinden om dat niet te doen."

Prof. dr. Theo Compernolle 

Productiepartners

Co-creatie

Met het advies van UPspace kunt u zelf of met een architectenbureau aan de slag. Wij bezorgen u steeds een duidelijk overzicht van de eisen waaraan uw werkplek idealiter moet voldoen. Dit zijn de basisprincipes, terwijl de invulling van het ontwerp nog steeds volledig vrij is. Ons advies, in samenwerking met een uitvoeringspartner, zorgt voor een perfect eindresultaat.

Bent u nog op zoek naar een uitvoerende partij? Graag stellen we u voor aan onze partners, waarmee we al tal van projecten tot een goed einde hebben gebracht.
Uiteraard kan u ook andere partijen inschakelen voor de realisatie.

Deusjevoo

Ons zusterbedrijf Deusjevoo ontwerpt en bouwt al meer dan twintig jaar interieurs, beursstanden en decors. Op de werkvloer van Deusjevoo ontstonden doorheen de jaren alle principes waarop UPspace gebaseerd is. De problemen die UPspace vandaag bij u oplost, maakten ze immers zelf mee bij Deusjevoo. Denk maar aan overbevolkte landschapskantoren, storende collega’s, geluidsoverlast en afleidende prikkels die samen voor een dalende productiviteit zorgen. Dankzij deze kennis creëren ze, naast productieve kantoorruimtes, een beetje magie bij elk project. 

A20

A2O is een architectenbureau dat vanuit Hasselt en Brussel opereert. Onze samenwerking begon bij de nieuwe kantoren van Globachem. Het concept voor de verbouwing en aanbouw stond klaar, maar voor de invulling van de kantoorruimtes riep A2O onze hulp in. Samen maakten we van de nieuwe kantoren van Globachem een plaats waar een goede balans tussen focus en ontspanning heerst. Het succes van dit project zorgde ervoor dat UPspace A2O nu ook bij andere projecten bijstaat.

UAU Collectiv

UAU Collectiv is een Hasselt architectenbureau dat zowel in binnen- als buitenland op waarde wordt geschat. Een toevallige ontmoeting tussen Jo van UPspace en Massimo van UAU mondde uit in een aangename samenwerking. UPspace nam de plannen voor het nieuw kantoor van UAU onder handen, wat leidde tot een kantoor waar hun werknemers nu ten volle van genieten. Dankzij dit goede resultaat, raakte UAU overtuigd van de meerwaarde die wij ook voor hun klanten kunnen bieden.

MAMU Architects

MAMU Architects is een Hasselts architectenbureau waaraan we reeds voor verschillende projecten advies verleenden. Onze heldere visies in samenspraak met MAMU’s innovatieve designs zorgen steeds voor een inspirerend eindresultaat.

“We zijn ervan overtuigd dat de creatieve samenwerking tussen UAU Collectiv en UPspace de algemene kwaliteit van onze projecten naar een nog hoger niveau kan tillen.”

Massimo van AUA Collectiv

Boost jouw werkomgeving je productiviteit of word je onbewust tegengewerkt? 

Tevreden klanten

“UPspace en Deusjevoo zijn twee handen op één buik. We werken al jaren samen met UPSpace. Samen toverden we al X aantal kantoorruimtes om tot productievere werkplekken.”
VosTechnics
Zeer tevreden van de samenwerking! Top investering!
Iedereen kan zich veel beter concentreren.
Een echte aanrader!
NieuwDak
Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Veldeman