Laatst reden mijn vrouw en ik op ons gemakje over de autosnelweg. Zoals gewoonlijk kletsten we over van alles en nog wat, terwijl zij met haar hand in het handschoenkastje rommelde. Opeens viel ze stil. Als mijn vrouw stilvalt, komt er meestal een vraag die je even aan het zweten brengt. En ja hoor, daar kwam het: “Waarom ligt er een condoom in jouw handschoenkastje?”

Ja, waarom eigenlijk? Geen idee. En dat was ook precies wat ik zei: “Ik heb echt geen idee.” Maar je begrijpt, dat antwoord was niet meteen bevredigend. Terwijl ik met mijn blik op de weg gericht bleef, begon mijn brein overuren te maken. Hoe was ik in hemelsnaam in deze situatie terechtgekomen? Waar komt dat condoom vandaan? Ik wist dat ik onschuldig was, maar leg dat maar eens uit. Een verbanddoos, een fluohesje en een brandblusser, die zijn verplicht. Maar een condoom? Daar kon ik niet mee wegkomen, dat was meteen duidelijk. Het voelde alsof ik met elk antwoord een slippertje kon maken. Terwijl ik naar woorden zocht die niet zouden klinken als een slecht excuus, keek mijn vrouw nog eens goed naar het ‘condoom’ en plots begon ze te lachen. Wat bleek? Het was een Dafalgan, nog netjes in z’n blisterverpakking! Een opluchting. Net als bij een vluggertje, was de ontlading groot, en we schoten beiden in de lach. De spanning verdween net zo snel als hij gekomen was.

Dat Dafalgan een remedie is tegen hoofdpijn, dat is gekend. Maar voor een werkplek die hoofdpijn geeft, is dit medicijn niet de juiste remedie. Vele werkplekken zijn best vijandig, we worden continu geprikkeld waardoor focus vinden haast onmogelijk is. In plaats van een Dafalgan lees je beter “Focus is het nieuwe goud”, het nieuwe boek van Elke Geraerts. En wat het helemaal de max maakt: in hoofdstuk 5 kom ik aan het woord. Een fijne werkplek is een plek waar je je veilig en comfortabel voelt.

P.S.: Als voorbereiding voor een maximum aan focus in oktober, hierbij het nieuwe Mens Stoor Me Niet-spelbord.
→ Download het bord hier.
→ Voor de spelregels, klik hier.

 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!