15 jaar geleden kochten Ann en ik een charmant herenhuisje in het centrum van Hasselt, met in de achtertuin een echte Lourdesgrot. Compleet met een exacte kopie van de “Virga Jesse” uit de binnenstad. Het was liefde op het eerste gezicht. Het voelde meteen goed met een klein stukje religieuze geschiedenis in onze achtertuin.
Het huis had echter dringend een intense renovatie en verbouwing nodig. We kozen voor een aannemer met een team handlangers van Poolse origine. Lang verhaal kort, de grot bleek de uitbreiding en renovatie in de weg te staan.
Het leek erop dat we met onze Lourdes grot een internationale crisis op het gebied van religieus erfgoed hadden veroorzaakt. Het verwijderen van zo’n heilig stukje bouwkunst was heiligschennis. Extra werfvergaderingen moesten deze delicate kwestie oplossen.
Uiteindelijk, na veel discussie en gebed kwamen we tot een oplossing die leek te werken voor iedereen. We besloten om de Lourdes grot te verplaatsen naar de plek waar de nieuwe fundamenten van ons huis zouden worden gestort. Het werd een heel ritueel, georganiseerd door het hele bouwteam. Soms dacht ik dat de paus persoonlijk zou verschijnen om zijn zegen te geven.
Helaas is mijn Lourdes grot niet open voor bezoekers. Je kunt er niet heen om te bidden voor wonderen of om genezing, maar zijn heilige krachten voelen we elke dag en we leven er nog steeds zeer gelukkig.
Heiligen zijn we zeker niet bij UPspace, al gaan we altijd met zeer veel respect om met waarden, normen en tradities in bedrijven. Dat is immers het fundament van elke onderneming.
Toegegeven, het kost soms veel energie om een heilig huisje in vraag te stellen. Gelukkig geloven we meer in een goede oplossing, en die vinden we nagenoeg altijd in overleg als we een werkvloer willen optimaliseren en breinvriendelijk maken. Niet voor niets heet onze methode “Human Based Architecture”.
Hoe dat werkt en hoe belangrijk jij bent, lees je hier.
Ps: een nieuwe maand staat voor de boeg met een nieuw gratis spelbord “Mens Stoor me Niet”!
👉 Download het nu hier: bitly.ws/VGJP
👉 Voor de spelregels, klik hier: upspace.be/msmn-%20spel/
📩 Elke dinsdag om 11u een glimlach ontvangen, rechtstreeks in je mailbox?
👉 Schrijf je in voor de Gestoorde Mail! bit.ly/GestoordeMail
 
 
 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!