“Het was tien jaar geleden dat het de stenen uit de grond vroor. Ideaal om te genieten van mijn heerlijke warme jacuzzi op het dakterras. Gewapend met enkel een veel te kleine handdoek, begaf ik me naakt naar buiten. Na een tijdje kwam mijn vrouw aankondigen dat ze met een vriendin ging borrelen op de kerstmarkt. Ik knikte instemmend en dacht: prima, ik heb het rijk voor mezelf. Na een uur in het bubbelbad te hebben doorgebracht en volledig opgewarmd te zijn, besloot ik dat het welletjes was geweest. Ik stapte uit het bad, voegde een stevige shot chloor toe aan het water en wilde naar binnen gaan.
Maar tot mijn grote ontsteltenis had mijn vrouw de deur afgesloten. Daar stond ik dan, gehuld in een handdoek ter grootte van een zakdoek, in de ijzige kou van -4°C. Ik probeerde rustig te blijven en bekeek de mogelijkheden. Zou ik van het dak naar de tuin springen? Een kleine kans om dat te overleven, en een nog kleinere kans dat de deur daar open zou zijn. Ik had geen telefoon bij me, en het water met chloor begon pijnlijk te prikken… Maar het was de enige warme plek in de open lucht die me kon redden. Dus wat deed ik? Ik begon om hulp te roepen.
Tientallen minuten schreeuwde ik om hulp op dat dak, tot er eindelijk iemand vroeg wie ze moesten bellen. Kak! Ik kende geen enkel telefoonnummer uit mijn hoofd. Uiteindelijk kwamen de brandweer en de ambulance eraan te pas om mij te bevrijden uit deze benarde en gênante situatie. En waar was mijn vrouw in dit hele verhaal? Ik zag haar pas laat in de avond weer, en eerlijk gezegd was dat maar goed ook.”
Temperatuurkwesties komen zelfs het meest op kantoor voor en die leiden altijd tot discussie. Voor de één te koud, voor de ander te warm. Het is ook voor iedereen een belangrijke basisbehoefte die je moet kunnen invullen. Negeer je deze kwestie bij nieuwbouw en renovatie? Dan zal dat altijd een issue blijven en een bron van ergernis. Ik speel al een tijdje met het idee om een bedrijf op te delen in klimaatzones, variërend van 19°C tot 22°C: kies je favoriete zone met je ideale temperatuur. Helaas ben ik nog geen proeftuin tegengekomen. Heb jij zin om dit experiment aan te gaan? Let’s talk! 👇
PS: Als gratis uitsmijter om de zomer zonder verveling door te komen: het ‘Mens, stoor me niet’-spelbord van juli én augustus! Juli: https://bit.ly/juli-spelbord
 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!