Ik heb geen wiskundeknobbel, maar gelukkig zijn daar handige hulpmiddelen voor. Vorige week op kantoor kwam een bevriend ondernemer langs om over cijfers en formules te
praten. Top meeting → NOT.

Als niet-wiskundewonder maakte ik al schrijvend aantekeningen en probeerde de berekeningen te volgen van het wiskundig genie. Vervolgens wilde ik mijn opgedane kennis delen met mijn collega Emmanuelle, en uiteraard deed ik me voor als expert met m’n rekenmachine aan mijn zijde. Na enkele spannende
momenten sprong het antwoord dat ik wilde zien tevoorschijn op het scherm: yes, het klopte!

Emmanuelle kent mijn kwaliteiten. Maar om toch 100% zeker te zijn, herhaalde ze mijn berekening op haar telmachine. Tot mijn grote verbazing kreeg ze een heel andere uitkomst.

“Maak je geen zorgen”, zei ze. “Het is, net zoals mijn gewicht, afhankelijk van het seizoen. Ik weeg anders in de winter dan in de zomer. Ik heb duidelijk een winterrekenmachine en jij een zomerversie.”

Conclusie: net als je gewicht, is je rekenvaardigheid afhankelijk van het type rekenmachine dat je kiest. We moesten keihard lachen. Ik leerde dat, zelfs al ben je niet goed in tellen, er altijd wel een rekenmachine is die je kan helpen – zolang je maar de juiste versie kiest.

Helaas is niet alles altijd duidelijk leesbaar. Gelukkig gebruiken we bij UPspace altijd
wetenschappelijke data om kantoren te optimaliseren. Daar kan je potverdikke zeker van zijn dat de uitkomst juist is.

Moeilijker is om samen met de collega’s te achterhalen wat ons stoort op kantoor. Maar kijk, gelukkig ken je ons! Wij geven je elke maand gratis het “Mens Stoor Me Niet”-spelbord. Dat wordt intussen elke maand succesvol gedownload door 200 bedrijven.

Het nieuwe spelbord met thema “growth month” kan je hier downloaden. En geef toe, niets zo leuk als cadeautjes krijgen. 

PS: nog niet bekend met ons spelbord? Lees snel hoe het werkt

 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!