Ken je dat… Dat je soms zelf woorden verzint voor alledaagse voorwerpen of dingen? En als je ze vaak genoeg gebruikt, worden ze gewoon de normaalste zaak van de wereld. Zo is er ook het verhaal van de ‘elbow peren’. Je kent ze vast wel, de Doyenné peren die zo sappig zijn dat bij elke hap het sap als een mini-riviertje over je hand druipt, helemaal tot aan je ellebogen. Daarom ben ik deze peren ‘elbows’ gaan noemen… Inmiddels weet iedereen in mijn buurt wat een ‘elbow’ is. Het is toevallig ook mijn favoriete peer. 

Maar toen mijn vrouw me op een dag vroeg: “Nog iets nodig van de groenteboer?”, was mijn antwoord enthousiast: “Ja, 1 kg elbows!” Zij wist wat te doen. De groenteboer daarentegen keek haar verward aan en vroeg opnieuw en opnieuw: “Wat wens je?” Ze antwoordde: “1 kg elbows.” “Elbows? Wat is dat?” vroeg hij voor de derde keer. “Een perensoort”, voegde ze eraan toe. “Nog nooit van gehoord”, was zijn antwoord.

Op dat moment had ik spijt dat ik niet bij mijn vrouw was. Ik zou gesmuld hebben van deze conversatie, tot tranen toe. Het moet ongetwijfeld een ongewoon grappig tafereel zijn geweest. Of mijn vrouw uiteindelijk thuis kwam met de juiste peren, dat kan ik me niet meer herinneren… Maar het was in ieder geval een sappige anekdote om te delen!

Vakjargon en bedrijfstermen maken interne communicatie vaak leuk op de werkvloer. Zo weet iedereen bij UPspace en Deusjevoo wat een “puzzelput” is, of dat je voor de job er beter een “tech’n-steker” bijhaalt om “luchthaken” te bevestigen. Als nieuwkomer in het team is dat echter een extra uitdaging…

Vaktermen, daar bemoeien wij ons niet mee. Maar we brengen graag duidelijkheid op de vraag “Wat wens jij van je werkplek om je job met nog meer plezier te doen?” Dat alles gieten we in een overzichtelijk en duidelijk organigram.

Hoe? Dat ontdek je hier.
👉 https://upspace.be/methode/ 
 
 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!