Ben jij ook zo’n scepticus die niet zomaar alles voor waar aanneemt? Dan lijk je op mij. Zeker als het om verkoopbeloftes gaat. Vaak heb ik de onweerstaanbare drang om dingen zelf te testen. Soms pakt dat goed uit… En soms iets minder.

Neem nu de werkschoenen met stalen neuzen. “Zo sterk dat je er met een auto overheen kunt rijden” zei de verkoper…. “Tijd voor een praktijktest” dacht ik. Auto? Check. Schoen? Check. Chauffeur? Check, dat was ik. Testpersoon? Eh, check – mijn vriend Tom was moedig (of gek) genoeg om zijn voet als vrijwilliger op te offeren.

Met een voetje voor het wiel, de auto in de vooruit, en daar gingen we… Achteraf gezien was dit misschien niet het slimste idee. Vooral niet voor de tenen van mijn maatje. Plat waren ze niet – dankzij die stalen tippen – maar ‘ongeschonden’ is ook niet het juiste woord om de staat van zijn voet na de test te beschrijven. Misschien is het niet geheel onverstandig om volgende keer gewoon te testen zonder voet in de schoen. Veiliger voor de tenen, en een stuk minder uitleg achteraf bij de EHBO.

Achja, ons tienerbrein was nog volop in ontwikkeling…

Testen, onderzoeken en kritisch zijn zit in mijn DNA. Niet voor niets dat ik me dagelijks amuseer bij UPspace. Als er één plaats is die veelvuldig is onderzocht dan is het wel ‘het kantoor’. Daar is veel wetenschappelijke info over beschikbaar, die steeds de basis vormt voor onze adviezen.

Maar, beste lezers, heb je jezelf al eens gewaagd aan een test of onderzoek in je kantoor?
“How, maar daar beginnen we liever niet aan. Gewoon laten zoals het is, de weg van de minste weerstand. Wij mensen zijn immers gewoontedieren, we houden niet van experimenten en verandering.”

En toch is zo’n onderzoek vaak de enige uitweg als je zelf iets wil doen om je kantoor breinvriendelijk te laten werken. Denk je nu: “Het is wel nodig, maar ik heb er geen zin in.”? Dan zijn wij er nog altijd. We beloven een schadevrij parcours. 

Met onze tarieven zullen we alvast niet op je tenen trappen, we hebben al een ‘teenvriendelijke’ formule vanaf 2.400 euro. Tenzij je echt lange tenen hebt…

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!