“Je weet het intussen; ik schrijf graag, en jij bent mijn publiek. Na een deugddoende pauze pik ik de draad weer op, met traditiegetrouw elke dinsdag een gestoorde mail van mij.  Mijn enige doel? Een glimlach op je gezicht toveren met een waargebeurd verhaaltje uit eigen leven. Welkom terug! Ik kijk weer uit naar jullie reacties.

Een paar jaar geleden ging ik met mijn vrouw naar de wellness. We gingen voor een “full-body experience”.  Zoals dat hoort moesten we ons voor de behandeling uitkleden, en kregen we een wegwerpslipje. Ik lag een kamer verder dan mijn vrouw. Opeens hoorde ik haar keihard lachen. Maar ze lachte niet alleen; ik hoorde het hele wellness-team schateren door de gang. Ik ben nogal nieuwsgierig, dus vanzelfsprekend wilde ik weten wat er zich in die kamer afspeelde. Ze stond poedelnaakt in de behandelingskamer met het onderbroekje op haar hoofd als een plopmuts. Het was zo grappig dat iedereen in tranen stond van het lachen. Voor ons een onvergetelijke, licht gênante situatie. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze anekdote nog vaak verteld wordt in deze wellness.

Met dit verhaaltje wil ik aantonen dat zelfs de meest alledaagse dingen soms een beetje introductie of uitleg nodig hebben. Dat is ook zo in onze kantoren; het wemelt er van de ongeschreven gebruiksaanwijzingen of ongeschreven wetmatigheden. Leuk voor de anciens, hopeloos voor elk nieuw talent aan boord.

Ga er nooit vanuit dat elke handeling of instructie duidelijk is voor iedereen. Het is een proces, en je kan dat moeilijk makkelijker maken… Dat is immers ook deel van de charme; elkaar stap voor stap leren kennen. Wat je wél kan doen is zorgen dat een nieuwe collega meteen weet met welke teams hij zal samenwerken, op welke wijze, en wáár dat verloopt.”

Als je nu de vraag stelt: “Waarom wáár?”, dan heb je dringend nood aan een badje wellness van UPspace. Naast je eigen noden en de juiste mindset, is de activiteit afstemmen op de ruimte één van onze stokpaardjes. Een ruimte beïnvloedt nu eenmaal ons gedrag… en verdient dus ook de juiste aandacht! Benieuwd hoe we dat doen? Lees meer over onze werkwijze!
👉 www.upspace.be/methode/

PS: een nieuwe maand komt eraan, en dus staat er ook een nieuw spelbord voor je klaar om na de zomervakantie weer helemaal vol focus aan de slag te gaan!
👉 Spelbord: bit.ly/spelbord-september
👉 Spelregels: upspace.be/msmn-spel/

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!