Het was een ongelukje.

Ik was 10 jaar, en ja, het was mijn schuld. Zoals zo vaak “jihaaa logeren bij bomma en bompa”.

Sinds mensenheugenis stond de keukendeur altijd open. Je kan je zelfs afvragen waarom er überhaupt een deur moest zijn? Waarom, dat weet ik echt niet meer, maar op één of andere manier zette ik de altijd openstaande deur op een flinke kier. Kleine ingreep, giga impact. Oma knalde tegen de deur, het was wel vervelend en heel pijnlijk voor haar.

Haar oog werd een beetje rood, vervolgens blauw. Gelukkig bracht de diepgevroren biefstuk soelaas. Uren heeft oma rondgelopen met een lekkende biefstuk op haar oog.

Net zoals de keukendeur op een kiertje, kan verandering op de werkvloer ook pijn doen. Het kan onverwacht komen en het kan ons uit onze comfortzone halen.

Misschien was haar keuken wel toe aan een opknapbeurt en stond de deur gewoon in de weg of was ze totaal overbodig. Op de werkvloer kan verandering ook noodzakelijk zijn om de zaken efficiënter te laten verlopen of om de organisatie beter te laten presteren.

Net zoals mijn oma’s blauwe oog, kan verandering op de werkvloer soms pijn doen, maar als je erdoorheen bent, kan het leiden tot iets veel beters. Verandering is noodzakelijk en leidt tot groei en verbetering.

Doorgaans laten we graag alles bij het oude, ook op de werkvloer. Er komen collega’s bij, er vallen een paar medewerkers weg, maar oude gewoontes en structuren blijven we in stand houden. Een werkvloer is een levend organisme, met vele talenten en met allemaal individuele noden en behoeften. Zet in op het individu in het grote geheel, en je zal beter en optimaler presteren.

Hoe pak je dat aan? Hoe start je hiermee? Tijdens mijn Webinar “Mens Stoor Me Niet” breng ik je het verhaal hoe wij dat praktisch gedaan hebben bij Deusjevoo, en waaruit jaren later UPspace is ontstaan. Boeiend, interactief met massa’s tips en tricks. Schrijf je HIER in voor de eerstvolgende gratis sessie op maandag 6 maart, om 12u. (update: webinar = verlopen)

 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!