Ik heb een plek op mijn lijf dat extreem gevoelig is. En nee, ik heb het niet over één of andere erogene zone, wel over mijn hals. Kom daar niet in de buurt, want er zelfs al naar wijzen kan je zuur opbreken. Het is zo erg dat ik zelfs moeite heb met een coltrui. En dan heb ik het nog niet gehad over ‘keelscènes’ op tv, vre-se-lijk.

Zelfs mijn barbier Kristiaan* riskeert zijn leven bij elke scheerbeurt. Je wil niet weten in welke aanvalshouding ik klaar zit onder dat kappershesje. Ik zou willen dat ik er wat meer relaxt onder kon blijven, maar dat lukt me gewoon echt niet. Daarom vraag ik me vaak af hoe dat nu eigenlijk komt, die angst? Een trauma uit mijn kindertijd? Geen idee, maar het hangt me soms letterlijk de keel uit.

*Maak kennis met mijn nieuwe snit!

Zo’n aanvalshouding uit pure angst zie je ook vaak op kantoren als er een verandering op de werkvloer dreigt te komen. Wat natuurlijk een vrij normale reflex is voor ons als mensen, als gewoontedieren. Laat nu net het omgekeerde het mooiste compliment zijn dat we steevast krijgen bij UPspace: “Dankzij jullie staat ons team er helemaal achter om eens kritisch naar onze kantoorwerking te kijken”. Wij willen niet per se tegen de natuur ingaan, wij willen gewoon samen een werkplek creëren die werkt. En dat doen we door letterlijk iedereen te betrekken in je organisatie, een succesformule die altijd macheert.

Kennismaken met onze therapie? Dat doe je hier. Geïnteresseerd? Dan gebruik je best werkbaarheidscheques van de Vlaamse overheid, zodat je zelfs tot €10.000 steun krijgt.
PS: heb je een therapie voor mijn overgevoelig plekje? Deel die dan zeker met mij! 😉

Oh ja, goed nieuws! De mei maand komt eraan met lekker veel pauzedagen. Als je UPspace een beetje kent, weet je dat pauze essentieel is. Laat daar nu net ons nieuw spelbord over gaan: mei maand, pauze maand.
Download hier het nieuwe spelbord.
Voor de spelregels, klik hier.

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!