Ik liep laatst op een bijna compleet verlaten strand en zag plotseling iemand recht op me afkomen. Ik dacht toen nog: geen probleem, genoeg ruimte hier om elkaar te kruisen. 

De vrouw bleek hetzelfde te denken en bewoog op precies dezelfde manier als ik. Net toen ik een stap naar links wilde zetten, was zij al vertrokken naar rechts. Ik probeerde terug naar rechts te gaan, maar de ander was alweer onderweg naar links. Het leek alsof we elkaar al dansend in slow motion aan het spiegelen waren.

Uiteindelijk zijn we er toch in geslaagd om elkaar te passeren zonder elkaar te hinderen. We keken elkaar aan en lachten om hoe dom we eruit hadden gezien. Jammer dat er op dat lege strand geen filmploeg stond, want TikTok zou ervan gesmuld hebben.

Side story: Benieuwd naar de officiële naam van dat ‘spiegelend dansen’? Luister dan morgen om 12:00 naar Nieuwe Feiten op Radio 1! (noot: uitzending is intussen verlopen)

Goed, terug naar het strand. Wij ‘dansten’ daar nog vrij synchroon, terwijl we ook over elkaar heen hadden kunnen walsen. Dat laatste gebeurt anno 2023 nog steeds veel te vaak op kantoor: de grootste, meest aanwezige dansers duwen de kleinere, stillere gewoon weg.

De oplossing? Zorgen dat iedereen gehoord wordt. En laat daar toevallig ons nieuwe “Mens Stoor Me Niet”-spelbord van de maand april over gaan. Speel hier mee met ons. De spelregels nog eens nalezen, dat kan via volgende link

PS: Ik zit ook op TikTok. Volg je me al? Check it out

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!