Mijn zus Kim en ik, we delen dezelfde humor… Je kan dat best omschrijven als absurd droog.
Kim werkt bij Empà in Houthalen. Een plek waar mensen met een fysieke beperking begeleid kunnen wonen. Leuke plek, maar een beetje somber… Voor een kleur-adviesje draai ik mijn hand niet om.

Terwijl wij in de kleurenstalen doken, verzamelden er zich steeds meer nieuwsgierige gasten rondom ons, elk in hun rolstoel. “Wat komt je broer hier doen?”, vroegen ze aan mijn zus. “Hier werken…” antwoordde ze zonder verpinken. Gevolg: verbaasde blikken die zich tot mij wendde. “En wat ga je hier dan doen?”, vroegen ze, terwijl ze me van top tot teen bekeken. Mogelijk nog sneller antwoordde ik: “Ik kom bokslessen geven.” Meteen flitste door mijn hoofd, “Jo, wat zeg je nu weer? Is dat nu echt het eerste wat in je op komt!?” 

Gelukkig is humor een universele taal, en gelukkig kennen ze het absurd droge kantje van Kim erg goed. De gasten moesten hard lachen. Ik daarna ook.

Een vleugje humor verwerken in onze interieurs is dan ook een hobby van mij, die ik bij Deusjevoo volledig kwijt kan! Niet voor niets is een decor met een hoek af ons handelsmerk. Het hoeft niet altijd even serieus te zijn.

Het serieuze werk, dat doen we bij UPspace: individuele en collectieve space-planning. Van de werkplek voor focus en concentratie tot de pauzeruimte voor een lunch, een lach of af en toe een boksles…

Spring eens binnen in onze ring met een afspraakje. Ik beloof je niet fysiek knock-out te slaan met een linkse of een rechtse stoot… Laten we samen de bokshandschoen opnemen om nu eens echt aan “mensvriendelijke werkplekken” te werken.


Bijna weer een nieuwe maand, en dus ook een nieuw Mens Stoor Me Niet-spelbord. Download het
bord voor maart hier
. Voor de spelregels, klik hier.

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!