Laatst kreeg ik een stageaanvraag binnen. Niet heel bijzonder, er komen wel vaker stagiairs over de vloer. Deze aanvraag was echter anders: de “kijkstage”. “Wat verwacht je van deze stage?”, vroeg ik haar tijdens het intakegesprek. Haar antwoord? “Gewoon: staan en kijken.”

Ik knipperde een paar keer met mijn ogen. “Dus, als ik het goed begrijp, ga je gewoon de hele tijd naast me staan en kijken wat ik doe?”, vroeg ik. “Klopt”, antwoordde ze.

Nu vraag ik me echt af: wie heeft dit concept bedacht? Ik word al nerveus bij het idee alleen. Stel je voor dat er de hele dag iemand je schaduwt en je observeert. Elk telefoongesprek, elke e-mail, elke koffiepauze – allemaal onder het toeziend oog van een kijker. “Big Brother” op de werkvloer, maar dan zonder de kans op prijzengeld.

Ik heb vriendelijk bedankt voor de “kijkstage”. Ik ben meer voor de “doe-maar-met-ons-mee-stage”.

Privacy op kantoor wordt vaak onderschat! Collega’s vinden het behoorlijk irritant het gevoel te hebben dat iedere passant meekijkt met wat ze doen. Uit de meeste analyses die we maken bij UPspace komt dit issue naar boven.

Analyseer eens je eigen werkplek en die van je collega’s rondom jou. Stel jezelf de vraag: zou ik hier willen zitten? Als oplossing kan je het bureau eens een kwartslag draaien. Of denk eens aan ‘room dividers’, planten of andere decoratie om je privacy te waarborgen in plaats van Big Brother te laten meekijken.

Zin in extra privacy? Om even niet gestoord te worden?
👉 Download hier onze gratis “Mens Stoor Me Niet”-deurhanger!

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!