Daar lag ik dan op de spoed, met hechtingen in mijn voet. Niet ver van mij vandaan; mijn vader, uitgeput en lijdend aan zonneslag met ondraaglijke pijn tussen zijn benen. Mijn moeder getraumatiseerd. En mijn zus? Zij was de enige die ongeschonden uit onze middag waterski-avontuur kwam. Wat een idyllisch dagje plezier op de Maasplassen moest worden met vrienden en hun boot, ontaardde in pure chaos.

Het begon met mijn vader, die vol goede moed achter de boot plaatsnam op zijn ski’s. Zijn poging om te waterskiën eindigde in een spectaculaire duikvlucht richting de bodem van het meer, met als gevolg een gekrenkt ego, maar vooral gekneusde edele delen. Voor de rest van de dag was hij knock-out en rechtstreeks op weg naar een zonneslag op het dek achteraan de boot.

Mijn moeder, die altijd al iets had met bootjes en droomde van het kapiteinschap, greep haar kans aan het roer. Helaas verwisselde ze ‘voorzichtig versnellen’ met ‘vol gas’, waardoor de boot bijna verticaal de lucht in schoot, koers zettend naar een clash met de oever. Na een heldhaftige tussenkomst van de echte kapitein, voegde ze zich bij mijn vader in de ziekenboeg.

Toen was ik aan de beurt. Met de latten omhoog en vol goede moed begon ik te waterskiën, een activiteit die bij vlagen leek op wat het moest voorstellen. Mijn poging om terug aan boord te klimmen eindigde echter in een pijnlijke ontmoeting met de schroef van de boot, resulterend in een gapende wonde. Nummer drie knock out op het achtersteven.

Zo eindigde ons “middagje waterski-pret” meer als een veldslag op het water. En die vrienden van mijn ouders, die hebben ons nooit meer gevraagd om aan watersport te doen.

Knock-out op de werkvloer bestaat helaas ook; burn-out. Naast sociale factoren, een ingrijpende verandering in je leven of persoonsgebonden kenmerken is de werkplek jammer genoeg één van de meest voorkomende oorzaken van teamleden die kopje onder gaan. Hoge werkdruk, lange werktijden, onrealistische deadlines en weinig erkenning of beloning voor geleverd werk, in combinatie met een kantoorplek die overprikkeld is.

Onlangs las ik een wetenschappelijke studie waaruit blijkt dat in grote kantoortuinen, of ‘open spaces’, we om de 2 minuten uit onze focus gehaald worden… Dat is nefast.

Hoog tijd om orde op zaken te stellen, en gelukkig ken jij UPspace. Nog nooit was de stap zo klein en de
investering zo minimaal … combineer de Vlaamse Werkbaarheidscheque met de KMO-portefeuille en haal het maximum uit je kantoor, in plaats van een volle ziekenboeg zoals ons familie-uitje.

Afspraakje maken? Een intake gesprek kost je zelfs helemaal niets.

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!