Ik heb al eens geschreven over mijn liefde voor schoenen… Laat ik even dieper inzoomen naar een andere hoofdrolspeler: mijn dikke teen. Het was géén weddenschap en toch heb ik een vol jaar met slippers rondgelopen.

Het begon onschuldig. “Je hebt steunzolen nodig”, klonk het simpel. Dat was het eenvoudige deel en zo gepiept. Niet voor mijn teennagel, die had andere plannen en besloot zich langzaamaan in te snijden in mijn teenvlees. Dat klinkt pijnlijk, en dat was het ook echt. Een bezoekje aan de dokter: “We halen gewoon een miniem stukje nagel weg”, zei ze met een grijns. “Even op je tanden bijten, meer niet.” Een paar dagen op slippers en klaar.

Nou, dat “even” bleek veel langer te duren. Mijn rebelse teennagel groeide terug, maar dit keer de verkeerde kant op, recht door mijn teen heen. Van dokter naar specialist tot dermatoloog; mijn dikke teen werd het meest onderzochte plekje van mijn lichaam.

Intussen waren slippers mijn nieuwe bondgenoten. Sneeuwstormen, klantvergaderingen, chique netwerkevents, feestjes – niets hield me tegen. Ze waren er altijd bij. Velen dachten dat ik een trendsetter was, dat ik een statement maakte in de modewereld, en daar kon ik mee leven….En nu? Bijna een jaar later heeft mijn dikke teen nog steeds geen zin in schoenen. Gelukkig is de Birkenstock weer helemaal in sinds de Barbie film! En ik? Ik liep gewoon wat voor op deze hype. 

Ook onze werkvloer is onderhevig aan ‘hypes’. Eentje die hardnekkig standhoudt sinds de jaren 50 is de “Open Kantoorruimte”. Hoewel ze bedoeld waren om de samenwerking te bevorderen, krijgen ze meer en meer kritiek vanwege lawaai, afleiding en een gebrek aan privacy. Één ding deden ze goed; ze waren goedkoop. Maar het verlies in productiviteit is immers immens (-30 à 40% volgens de wetenschap). Reken het zelf maar even uit wat dat voor u betekent.

Moeten ze nu massaal op de schop? Nee, maar we moeten ze wel anders gaan gebruiken.Ik heb een leuke interactieve keynote over dit probleem, “Mens Stoor Me Niet”. Ik geef hem graag aan je team! Alle info vind je hier.

 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!