Ik heb een vreemde hobby.

Ik wandel graag in de Sahara, samen met bevriende ondernemers, onder leiding van mijn goede vriend Mustafa. Een weekje van totale onbereikbaarheid en zelfreflectie, zeven dagen helemaal back to basic, slapend onder de fonkelende sterrenhemel.

Zalig, tot de voorlaatste keer… De Sahara had andere plannen met ons. We kregen een overdosis hitte over ons heen. Ik heb het over een temperatuur van ongeveer 50 graden Celsius. Zelfs ons drinkwater voelde als een kopje thee zonder smaak.

De wandeltocht werd een afvalrace; op dag twee moesten we al afscheid nemen van één van de deelnemers. De tocht werd zwaarder en zwaarder, onze gedachten draaiden maar om één ding: de eindmeet halen en fris water.

En dan waren er nog de nachten, waarvan ik in mijn eigenhandig opgestelde reisbrochure meedeelde dat we ons best klaar hielden voor vriestemperaturen. Nou, dat was een stevige leugen: de temperatuur weigerde ook maar een beetje te zakken. Gaandeweg vielen nog deelnemers uit, de laatste dag hebben we noodgedwongen geskipt. We werden geëvacueerd uit de Marokkaanse Sahara.

Zen zijn we er niet van geworden, maar wel friends for life met een collectieve oververhitte ervaring.”

Wat opvalt na talloze adviezen van UPspace; de temperatuur van de werkplek. Als er over één ding altijd geneuzel of onvrede is, dan is het wel de temperatuur.

Ons advies is steeds; vergeet nooit de basisbehoeften van je team zoals licht, lucht, temperatuur,… Anders blijf je zitten met een perfect georganiseerd kantoor, maar met een hoop gezeik.

Als je me volgt op tik tok zag je deze al: “Hoe vissen verdrinken.

P.S.: Ook zin in een woestijnavontuur? Stuur even een mail met je gegevens. Wie weet reis ik nog wel een keer, en dan nodig ik je graag uit voor een infosessie.
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst '[van Van zen naar zweet ]'

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!