“Laten we een spel spelen.” Voor sommigen komt het winnaarsinstinct naar boven, bij anderen de pure
spelvreugde. Weer anderen warmen zich op voor een potje valsspelen. Bij mij? De onbedwingbare drang om de boel te saboteren. Dat is nog iets anders dan valsspelen. Onder sabotage versta ik alles uit de kast halen om het spel te manipuleren en te verwarren, met als resultaat: pure chaos. Heerlijk vind ik dat. ☺️

Misschien is dat meteen ook de reden dat ik zelden gevraagd word voor spelletjes. Ik heb een hekel aan dingen die volgens te duidelijke regels moeten verlopen. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die houdt van een beetje georganiseerde wanorde en chaos…

Ons beroemde ‘Mens Stoor Me Niet’-spelbord‘, dat jullie naar goede gewoonte elke maand van mij ontvangen, is gelukkig sabotagevrij. Vele bedrijven spelen het met ons, en ik wil jullie dan ook danken voor de vele leuke reacties en foto’s van het spelbord in jullie kantoren.

Hoog tijd voor een nieuw level! Doorheen de jaren kregen we vele suggesties en feedback, waarvoor dank. Resultaat: een volledig nieuw ‘Mens Stoor Me Niet’-spelbord. Veel duidelijker en een beetje anoniemer – wat deelname vergemakkelijkt. Maar de winst blijft gigantisch. Een breinvriendelijk kantoor krijgt 30% meer gedaan, maakt 50% minder fouten en halveert het stressniveau. En dat zijn drie hallucinante cijfers uit wetenschappelijke studies.

Mee spelen? Download hier GRATIS en voor niets hier het nieuwe spelbord. Print af, hang op, motiveer je team en play. Misschien dat ik ooit nog eens een sabotagegame bedenk, al is het maar om te leren hoe je chaos kunt omarmen zonder je collega’s volledig gek te maken.

P.S.: Het afgelopen jaar heb ik met veel plezier meer dan 50 gestoorde mails geschreven. Dank voor jullie vele reacties: ze zijn heerlijk om te lezen en te horen.

Jullie weten het al; ik schrijf graag, en dat blijf ik doen, maar ik ga de frequentie een beetje afbouwen. Vanaf nu krijgen jullie twee keer per maand een schrijfsel van mij: de eerste en voorlaatste dinsdag van elke maand. Dat geeft me tijd om te werken aan het grote werk: een boek… Meer daarover later.

P.P.S.: Nog een kleine uitsmijter – onze website zit in een opgefrist jasje. Zeker even kijken! 

 

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!