Als kleine jongen op vakantie in Lanzarote besloot ik om samen met mijn zus een ‘kleine, onschuldige’ 1 aprilgrap uit te halen in ons vakantieappartement. Zo gezegd, zo gedaan: we draaiden alle aanvoerkraantjes dicht en draaiden de lampen een kwartslag. Toen mijn ouders terugkwamen van het strand, liepen ze nietsvermoedend ons appartement binnen. Maar al snel ontdekten ze dat er iets niet klopte: er kwam geen water uit de kraan, de lampen deden het niet en de koelkast was warm. Ze gingen naar de receptie om het probleem te melden, en daar begon het avontuur.

Een heel leger aan onderhoudsploegen kwam opdraven om de oorzaak van de problemen te achterhalen. Het werd steeds dramatischer, want ze begonnen met grof geweld draden bloot te
leggen in de elektriciteitskast. Het waren apocalyptische beelden als ik eraan terugdenk.

Net voordat ze een stuk muur wilden afbreken om de leidingen te controleren, vonden mijn zus en ik het hoog tijd om onze grap te onthullen. Niemand lachte, meer nog: de werkmannen waren razend. We hebben geleerd dat je voorzichtig moet zijn met grappen, vooral op vakantie. Toch herdenken we dit moment jaarlijks op 1 april, met de bijhorende tranen (nu wel van het lachen in plaats van huilen).

Nutteloze verbouwingswerken komen we ook vaak tegen bij Upspace. “Wisten we maar van jullie bestaan VÓÓR dat we gingen bouwen en verbouwen”, horen we dan.

Beste lezer, je wil niet weten hoeveel bedrijven na een drastische (ver)bouwfase opnieuw aanpassingen moeten doen omdat het toch niet zo doordacht werd uitgevoerd. Da’s pijnlijk en zorgt voor veel ellende, veel extra kosten, veel hinder en ongemak.

Dus, heb je bouw- of verbouwplannen? Kom dan eerst even met ons praten. Wij briefen je architect of uitvoerder met het juiste advies.

Neem een kijkje in ons aanbod en contacteer ons vrijblijvend voor een verdere kennismaking. Wij adviseren je maar al te graag!

Laten we samen die werkplek creëren die werkt. En nee, dat is geen grap 😉

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!