Een idyllisch huis in de Ardennen, een feestje voor mijn papa die 80 wordt, en flinke wandeltochten: dat zijn de ingrediënten voor een “familie Peters vakantie”. Mijn vader koos een betoverende route langs de kronkelende Ourthe uit. Acht kinderen en kleinkinderen volgden braaf. Twee van die jonge snaken wilden meer avontuur en spanning. “Geen probleem”, zei ik zelfverzekerd. “Klim die heuvel op en daal vervolgens af; wij volgen de rivier. We zien jullie aan de overkant van de berg.”

Mijn zoontje Manil (7 jaar), altijd dapper, en nichtje Trui (12 jaar) startten hun eigen avontuur. Niet veel later begon het te regenen en, alsof dat niet voldoende was, begon het ook te onweren. Plotseling realiseerden we ons allemaal dat dit misschien niet het meest verantwoorde plan was.

Terwijl mijn vader en zus het wandelpad vervolgden, verspreidde de rest zich en begon ieder afzonderlijk een zoektocht. Een steile offroad-route, geen mobiel bereik, en mijn hart bonzend van de inspanning en spanning tegelijk. Roepend op de kinderen baande ik me een weg over keien, rotsen en struikgewas, maar geen gehoor. Het waren slopende minuten.

Eindelijk een antwoord in de verte. Daar stonden ze, Manil en Trui, met schrammen en tranen op hun gezichtjes. De klim naar boven was een hel, de afdaling nog erger… Het leek wel een muur. Het gedonder en gebliksem maakte het nog dramatischer. Gelukkig waren ze weer veilig in mijn armen.

We realiseerden ons dat we nu de rest van de familie kwijt waren. Het terugvinden van de troepen was de volgende opdracht. Vele uren later konden we er hartelijk om lachen. Lesje geleerd: volgende keer blijven we gewoon op het kronkelende pad…

Ondanks de mooi bewegwijzerde route in de Ardennen zijn we erin geslaagd de weg kwijt te raken. Het klinkt idioot, maar datzelfde gebeurt ook vaak in onze kantoren. De flow van een ruimte ontstaat vaak organisch; we breiden uit, veranderen een stukje magazijn in kantoren, een team verhuist naar een andere verdieping… Resultaat: looplijnen wijzigen.

Gelukkig vinden we doorgaans de weg wel terug. Maar of het nog logisch en efficiënt in elkaar steekt, is een andere vraag. Een vloerplan terug overzichtelijk maken is maar één, maar zeer belangrijk onderdeel van wat we met UPspace doen voor je. Onze methode is verrassend eenvoudig; de wijze waarop we onze adviezen presenteren, nog meer. Hier vind je enkele mooie voorbeelden van voor & na.

Herkenbaar? Zin om orde op zaken te stellen? Klik hier.
Onze “rangers” maken graag een afspraak met je.
 

Zin in dezelfde tocht? Hier vind je onze route. TIP: volg gewoon de pijltjes.

Ontvang onze gestoorde mail

Graag een fijne dosis humor in je mailbox? Onze Jo Peters verrast je wekelijks met z’n hilarische, gestoorde verhalen!