Stad Hasselt

“Collega’s werden meegenomen in de verandering en begrijpen nu beter waarom en hoe ze in het gebouw anders kunnen werken. En daar winnen wij als organisatie ook bij!”

Dorien Smeets, Projectmanager Stad Hasselt

In 2018 verhuisde een grote groep medewerkers van Stad Hasselt naar stadskantoor ‘t Scheep. Dit zorgde bij heel wat mensen voor stress, aangezien deze nieuwe werkomgeving ingericht werd volgens de principes van ‘Activity-based Architecture’. Dat betekent dat er per functie wordt gekeken waar iedereen zijn of haar taken het best kan uitvoeren. Onnodige verplaatsingen, geluidsoverlast en verminderde concentratie tot gevolg.

UPspace en Better Minds at Work kregen de kans om Stad Hasselt te adviseren over hoe het beter kan. Als voorstanders van ‘Human-based Architecture’ werkten we een plan uit, gebaseerd op de specifieke noden van de werknemers en de indeling van het grondplan. Samen met Stad Hasselt bepaalden we de focuspunten. Ook na aflevering van het plan van aanpak, staan we steeds klaar voor advies om hun werkomgeving zo aangenaam en efficiënt mogelijk te maken.